Rederijkerspost maart 2001

REDERIJKERSPOST


  Rederijkerspost | programma's

7

Bestuur:
Greet Oosterbaan Voorzitter
John Engberts Secretaris
Wessel Hagels Penningmeester
Greetje Meindertsma Coördinatie jeugdzaken
Greetje Bosma Lid

      
 
 

 
 
Het correspondentieadres: Engewertlaan 9
9843 BX Grijpskerk
tel: 0594-212788
e-mail: ajengberts@castel.nl


Uitvoering | Koninginnedag | Brussel | 500 Jaar Grijpskerk | Email-adressen


VRIENDEN REDERIJKERS, LEDEN EN DONATEURS NICOLAAS GRIJP

Een Rederijkerspost voor de uitvoering van dit jaar. Om u op de hoogte te brengen van de activiteiten in de afgelopen periode en vast vooruit te blikken naar de rest van het seizoen.


In tegenstelling tot eerdere aankondigingen zal de uitvoering plaatsvinden op

zaterdag 13 april 2002

Net als vorig jaar spelen we in De Burcht in Grijpskerk. We beginnen om 20.00 uur.

Komt allen, want het belooft weer een gevarieerde avond te worden. • Jonge jeugd.
  De groep bestaat momenteel uit 13 jonge acteurs en actrices die zich vol enthousiasme op het toneelspel toeleggen. Samen voeren ze drie toneelstukjes op. Marlies van der Naald en Avelien Willekes zijn al weer vanaf december bezig met de repetities van de jeugd. Ze worden hierin bijgestaan door Greetje Meindertsma.

  Deze keer nemen ze u mee naar een zonnige dag in het park. En wat is er dan lekkerder dan een 'IJsje'.
  Daarna komt 'De weggelopen aap' een picknick verstoren. Dit levert verrassende en amusante situaties op.

  Overdag is het park van de kinderen en de grote mensen. Zodra het nacht wordt verandert het park en komen de dieren tevoorschijn. Zij nemen bezit van het park .. en wat de schildpad en de haas en alle andere dieren dan allemaal beleven, dat houden we nog even geheim.

 • Oudere jeugd
  Na veel moeite is Greetje Meindertsma er in geslaagd een stuk te vinden voor onze oudere jeugd. De groep bestaat uit één heer en vijf dames die het gezamenlijk gaan hebben over 'Studiefinanciering'. Onder regie van Berend Dethmers en Greetje Meindertsma repeteren ze elke donderdag.

  Stelt u zich voor een gezellige studentenkamer met als hoofdbewoners Flip, Babs en Lianne. Flip, de grote vrouwenversierder, zit in de penarie: hij heeft zich in een moment van zwakte laten versieren door Jessica. Jessica is de aanstaande verloofde van Babs. Babs is de beste vriendin van Flip! Jessica laat er geen gras over groeien en stuurt aan op een dubbele relatie. Wat moet Flip doen? Hij heeft het al zo druk met studeren, tv-kijken en nadenken! En dan is er nog Sanne! Die is eigenlijk heel erg leuk, maar vindt zij hem ook leuk? Wat kan het studentenleven toch zwaar zijn.

 • Volwassenen
  Tenslotte zullen de volwassenen de eenakter 'Winteravond' van Hugo Claus opvoeren.

  Een oudere vrouw viert haar verjaardag in de kroeg. Haar zoon vindt haar daar na lang zoeken. De plaats bevalt hem niet en hij wil zo gauw mogelijk weer vertrekken. Daar voelt zijn moeder niets voor, want ze voelt zich in de kroeg wel op haar plaats. De situatie wordt voor de zoon nog minder plezierig als Rosa opduikt, een relatie uit zijn verleden waaraan hij liever niet wordt herinnerd.

  Gedurende het stuk komen er verschillende karaktertrekken van de personages, maar ook van de overleden vader (de kolonel) aan het licht. De ontknoping is tamelijk bizar.

  De oudere jeugd en de volwassenen zullen ook spelen op het eenakterfestival in Tolbert op
  5 april.


Koninginnedag.
Op 30 april zal Nicolaas Grijp 'Winteravond' ook opvoeren op de Culturele avond die wordt georganiseerd door de Oranjevereniging. Ook daar hebben we natuurlijk toeschouwers nodig.


Rederijkerscongres in Brussel 8 en 9 juni 2002
Er wordt weer een gezamenlijke productie op de planken gezet. Onze Brusselse Rederijkers hebben als stuk voor de Taalunieprijs 'De Barrevoetse Broeders' uitgezocht, de vertaling van een middeleeuwse klucht. Het KPGRV heeft Jan Dol bereid gevonden te regisseren. (Weet u het nog van: De moord in de kleedkamer.) Het is de bedoeling dat leden van de verschillende Kamers hieraan meewerken.

De repetities zullen waarschijnlijk gehouden worden op donderdag. Waar dat zal zijn en wanneer er wordt begonnen is nog niet bekend. Binnenkort zal het KPGRV, net als bij de vorige productie, een avond organiseren om te kijken wie er willen spelen, de rollen te verdelen en afspraken te maken. Iedereen die mee zou willen doen kan zich voorlopig aanmelden bij Greet Oosterbaan (212925 of greetoosterbaan@hetnet.nl. Zodra er meer bekend is geven we dat door.

We willen proberen met een grote groep naar Brussel te gaan. Wat is daar het programma?
zaterdag 8 juni:
Ontvangst vanaf 14.15 uur. Na de koffie een rondwandeling door Brussel onder leiding van een gids. Na de rondwandeling het diner en daarna de opvoeringen van De Barrevoetse Broeders door een aantal Rederijkers groepen. Tot slot gaan we natuurlijk Brussel in.
zondag 9 juni:
De dag begint alweer vroeg want om 10.00 is de Academische zitting in het mooie stadhuis van Brussel. Echt de moeite waard. Daarna wordt er natuurlijk weer uitgebreid en heel lekker gegeten (het menu is bekend) en na de slothappening is het geheel om een uur of halfvijf afgelopen.

De prijs is nog niet bekend. Meld zo snel mogelijk bij John Engberts of je meegaat. We kunnen dan gezamenlijk een hotel bespreken en het vervoer naar Brussel gezamenlijk regelen.


2003

Het lijkt nog ver weg, maar toch zijn we er al over bezig. In dat jaar bestaat Grijpskerk namelijk 500 jaar. De VVV heeft grootse plannen voor de viering van dit heugelijke feit. Er komt o.a. een reünie voor oud-Grijpskerkers daarover heeft u misschien al iets gehoord of gelezen. De VVV heeft alle verenigingen in het dorp gevraagd of ze mee willen werken aan de viering van dit 500-jarig bestaan. Zo ook het verzoek aan Nicolaas Grijp om mee te doen. Het VVV-bestuur heeft iemand gevonden die een revue schrijft.

In de jaarvergadering hebben we het er al over gehad en de daar aanwezige leden waren enthousiast. Greetje Meindertsma heeft zich op verzoek van de VVV bereid verklaard het geheel te coördineren. Een enorme klus. We wensen haar daarmee dan ook veel sterkte.

De stukjes moeten in juni 2003 twee of meer keer opgevoerd worden. We hopen dat er veel leden van Nicolaas Grijp meedoen. En niet alleen leden ook alle andere Grijpskerkers zijn uiteraard welkom. Hoe meer hoe beter.


Tenslotte
Wij willen nog steeds graag de e-mailadressen hebben van leden en donateurs. Dat maakt het doorgeven van berichten een stuk eenvoudiger. U kunt het doen door eenvoudig even een mailtje te sturen naar:Uitvoering | Koninginnedag | Brussel | 500 Jaar Grijpskerk | Email-adressen

Indien u een bericht aan de kamer Nicolaas Grijp wilt zenden kunt u dat hier intypen: