Rederijkerspost maart 2001

REDERIJKERSPOST


  Rederijkerspost | programma 9 april 2005 | oude programma's

Contactblad van de Rederijkerskamer Nicolaas Grijp, Opgericht 1862 te Grijpskerk, maart 2003

10

Bestuur:
Ria Kwint Voorzitter
Ine v.d. Berg Secretaris
Greet Oosterbaan Penningmeester
Iris v.d. Meer CoŲrdinatie jeugdzaken
Jan Veenstra Lid

      
 
 

 
 
Het correspondentieadres: Verl. Havinga'sreed 2 9861 TJ Grootegast

e-mail: tompauline@planet.nlUitvoering | bestuurs-wisseling | Nieuwjaarsborrel | Ruige Paradijs | Congres | Concours | Gedichten | TheaterTeWater | Toneeltraining | Eenakterfestival |
VRIENDEN REDERIJKERS, LEDEN EN DONATEURS NICOLAAS GRIJP

Het is weer zover, de jaarlijkse uitvoering staat voor de deur.

Middagvoorstelling

Datum: zaterdag 9 april 2005
Aanvang: 17.00 uur
Plaats: De Burcht, Grijpskerk

De jeugd speelt het sprookje:

Het is het innerlijk dat telt .......
 


Avondvoorstelling

Datum: zaterdag 9 april 2005
Aanvang: 20.30 uur !! (Let op de aanvangstijd)
Plaats: De Burcht, Grijpskerk

Op het programma staat o.a.

Zijn laatste wil door Nicolaas Grijp

Ben door toneelvereniging Visvliet

En wat er verder komt is nog een verrassing.

Let op: Zowel 's middags als 's avonds kaartverkoop aan de zaal

De jeugd speelt 's middags.

Omdat het vorig jaar een groot succes bleek te zijn, zal de jeugd van Nicolaas Grijp ook dit jaar weer 's middags hun stuk brengen. Maar liefst 11 spelers uit Grijpskerk en Noordhorn zullen het sprookje 'Het is het innerlijk dat telt...' opvoeren. Een stuk voor jong en oud.

Waar gaat het over:

Verhalen doen de ronde dat in het bos een grote boze wolf woont die graag mensen als maaltijd heeft. Als Roodkapje op weg is naar haar grootmoeder, die aan de andere kant van het bos woont, komt ze oog in oog met de wolf te staan ... De wolf lijkt niet zo gemeen als gedacht. Onderweg probeert Roodkapje dit duidelijk te maken aan de andere sprookjesfiguren uit het bos. Ondertussen zit de gemene jager de wolf achterna omdat hij een nieuwe auto wil kopen. Samen met grootmoeder, bedenken Roodkapje en de wolf een plan om van de jager af te komen....

En 's avonds spelen de volwassenen.

Dit jaar een heel gevarieerd programma. U krijgt in ieder geval twee eenakters te zien en daarnaast een aantal verrassingen. Nicolaas Grijp speelt 'Zijn laatste wil...' en de toneelvereniging Visvliet speelt 'Ben'.

Waar gaat het over:

Zijn laatste wil... Op de top van een heuvel in Noord-Engeland moet vaders laatste wil uitgevoerd worden. Maar dat heeft nog heel wat voeten in de aarde. Familieperikelen en frustaties alom. Een tragikomedie met een onverwacht einde.

Ben Het speelt zich af in een smijtkamer waar mensen hun frustaties kunnen kwijtraken. Twee mensen ontmoeten elkaar en blijken elkaar te kennen van vroeger....

De rest van het programma is dus nog een verrassing.

Wat is er verder gebeurd dit jaar bij Nicolaas Grijp?

Tijdens de jaarvergadering zijn Greetje Meindertsma en John Engbert afgetreden Hun plaatsen zijn ingenomen door Ine v.d. Berg en Jan Veenstra. Ine heeft het secretariaat van John overgenomen. Haar adres vindt u achterop deze Rederijkerspost. Er is nog geen nieuwe voorzitter en Ria Kwint heeft zich bereid verklaard voorlopig nog aan te blijven.

Avelien Willekes en Greetje Meinderstma, die jarenlang het jeugdtoneel begeleid hebben, zijn daar meegestopt. Gelukkig heeft Iris v.d. Meer dit overgenomen. Zij is nu met een groep van 11 enthousiaste spelers van groep 6, 7 en 8 van de basischool hard bezig om iets moois op de planken te zetten.

Eind januari vond de druk bezochte nieuwjaarsborrel plaats. Het was heel geslaagd; we hebben niet alleen een borrel gedronken en bijgepraat, maar ook een aantal speelactiviteiten gedaan. Voor herhaling vatbaar.

Verder werken een aantal leden van Nicolaas Grijp mee met de grote Westerkwartierproductie: 'Het ruige paradijs', die in juni vele malen zal worden gespeeld.

Daarnaast zijn er natuurlijk de bezoeken geweest aan het jaarlijke Rederijkers Congres dat dit jaar plaatsvond in Leuven (BelgiŽ). Voor het eerst sinds jaren deden er geen Groningse Rederijkers mee aan de toneelwedstrijd. Zoals altijd was het weer een zeer geanimeerde bijeenkomst.

Het Concours van het KPGRV werd in november gehouden in Niekerk. Dit keer alleen de zaterdag, waarop alleen eenakters en vrije bijdragen werden opgevoerd..

De gedichten kregen een eigen avond en wel op 4 februari van dit jaar in Winsum. Het was een zeer gezellige bijeenkomst in de huiskamer van Reinilde v.d. Sommen. Ine v.d. Berg wist met een gedicht zonder titel van Peter v.d. Helst ook deze keer weer de prijs bij uitnemendheid in de wacht te slepen en de daaraan verbonden Wiersmaprijs. Ine, gefeliciteerd.

En wat staat er verder op het programma?

In 2007 bestaat Theater te water (u allen bekend) 25 jaar. Amateurtoneelverenigingen uit Groningen, Drente en Friesland mogen dan stukken spelen van Theater te water en kunnen daarbij begeleiding krijgen van oud-acteurs van dit gezelschap. Het is de bedoeling dat in 2006 wordt gerepeteerd en dat begin 2007 de voorstellingen plaatsvinden. In 2006 organiseert Theater te water voor de deelnemende verenigingen een aantal workshops. We willen proberen hieraan mee te doen. Dat kan alleen wanneer we voldoende enthousiaste mensen hebben om mee te doen. Donateurs, ouders van jeugdleden en andere enthousiastelingen, voor jong en oud misschien een goede gelegenheid om mee te doen.

Tenslotte

Het KPGRV organiseert een toneeltraining voor leden, die in september van start gaat. Zodra de exacte data bekend zijn horen jullie hier meer over.

En verder...

Op 1, 2 en 3 april organiseert de kring Westerkwartier van het GCA het jaarlijkse eenakterfestival .
Plaats: Dorpshuis in Tolbert
Aanvang: 19.30 uurTenslotte
Wij willen nog steeds graag de e-mailadressen hebben van leden en donateurs. Dat maakt het doorgeven van berichten een stuk eenvoudiger. U kunt het doen door eenvoudig even uw email-adres te versturen in het witte vak hieronder:Uitvoering | bestuurs-wisseling | Nieuwjaarsborrel | Ruige Paradijs | Congres | Concours | Gedichten | TheaterTeWater | Toneeltraining | Eenakterfestival |

Indien u een bericht aan de kamer Nicolaas Grijp wilt zenden kunt u dat hier intypen: