KPGRV 150 jaar

De viering van het 150 jarig bestaan van het KPGRV

Wat was het een geweldig feest, als vanouds, een overvolle zaal, heerlijk eten ,
overal wat te doen, foto carrousel, film vrije bijdragen ,gedichten, cabaret, eenakters.

(Foto's en misschien film volgen.)

Jubileum commissie heel hartelijk bedankt
Dag Winnie en de hele KPGRV -ploeg,

Wat zijn wij blij dat onze delegatie van het internationaal rederijkersverbond mocht getuige zijn van jullie 150 jarige jubileumviering in het verre Bedum.

Ik ben in mijn 43-jarige carrière als voorzitter van onze kamer( De waag Liedekerke) nog nooit zo blij verrast geweest bij het zien van zo een massa talenten verzameld in één zaal en dit op twee alternerende podia. Muzikaal perfect ondersteund en ten gehore gebracht, de durf van de orkestleider om zich al spelend door de zaal te begeven, de spetterende en gevarieerde eenakter- voorstellingen, de zeer mooie keuze van de poëzie voordrachten door jong en oud, het cabarettheater als toetje, een compilatiefilm van 150 jaar KPGRV. Er zijn in onze rijke Nederlandse taal te weinig superlatieven om jullie prestatie te benadrukken .


Ontvangst was warm en hartelijk,de tentoonstelling overzichtelijk en boeiend (eenheid door verscheidenheid), er werd ook goed voor de inwendige mens gezorgd door een feilloze catering. Kortom ik denk dat we in de hemel- wat dit dan ook mag zijn of betekenen - het niet beter konden treffen. Wij hebben ons in elk geval zeer kostelijk vermaakt en zeer mooie contacten onderhouden met de diverse leden van de kamers . Jouw toespraak was zeer mooi, onderhoudend en gedurfd om ook naar de toekomst te kijken. Zoals ik al zei is noch slapen noch doodgaan een optie. Getuige het werk van Leon Vandevelde dat er van de ooit 2470 kamers maar 76 actieve kamers nog resten. Al de overige zijn slapend of ....?. Dit zou geen fraaie toekomst zijn. Hopelijk heeft men jouw toespraak goed begrepen en keren alle rederijkersneuzen in het hoge Noorden zich 180°. Alleen door hard samen te werken kunnen wij de tand des tijds overleven.

Als internationaal verbond Vlaanderen-Nederland kijken wij alvast uit om in 2019 het congres in Groningen, misschien wel in Bedum (zeer geschikte zaal ook qua capaciteit) te organiseren. Wat logistieke steun van wat enthousiastelingen zou uiteraard meer dan welkom zijn. Ik hoop dat wij ook op het congres in Ronse mensen die lid zijn van KPGRV bereid zullen vinden om hier aan deel te nemen. Tesamen met jouw Winnie kijk ik hoopvol uit naar ons aller toekomst De rederijkerscongressen zijn er voor de rederijkers maar ook door de rederijkers !

Nogmaals proficiat voor jou en je ganse ploeg enthousiaste medewerkers !

Grt namens het internationaal rederijkersverbond Vlaanderen-Nederland

Johan De Rijck, verbondsvoorzitter